Laten we kersenbloesem vouwen want zo vier je de lente. In Japan wordt de lente gevierd wanneer de Sakura bloeit. De kersenbloesem is een van mijn favoriete bloemen, ik hou heel erg van bloesem takken. Daarom leek het mij leuk een bloesem tak te maken. Ik wil je laten zien hoe ik dat gedaan heb.

Wat heb je nodig?

De vouwstappen

2. Vouw het blaadje precies dubbel. 3. Vouw vervolgens de linker bovenhoek naar beneden en weer terug.
4. Vouw de linker onderkant naar boven en weer terug. 5 & 6. Vouw de rechter onderkant zoals aangegeven en klap de punt terug
7. Vouw de linker hoek in de vorm met de opening naar voren. 8. Vouw het geheel zoals hier boven. 9. teken de lijnen op het vormpje.
10. Langs de stippellijn knippen, om vervolgens de vorm te knippen zoals aangegeven. 11. Klap het uitgeknipte vormpje open
12. Vouw de kersenbloesem al een harmonica. 13. Vouw vervolgens het randje om en 14. Schuif de bloesem open.

In dit geval heb ik meeldraden in de bloesem gelijmd, ook hierbij heb ik mijn eigen draai gegeven aan deze techniek die eigenlijk niets met lijm van doen heeft. Want Origami in zijn pure vorm is alleen “papier vouwen”. Vervolgens heb ik de bloesem op de tak bevestigd met het lijmpistool. Ik zou zeggen maak er iets moois van want deze bloesemtak blijft voorlopig bloeien.

Liefs Lea

Pin It on Pinterest