Voor mij zijn bloemen een grote inspiratiebron. Als kind vond ik het heerlijk om in de zomer veldbloemen te plukken. Bij ons thuis stonden er vroeger ook altijd bloemen op tafel en nu nog steeds. Ik wordt blij van bloemen. De kleur, vorm, textuur en vergankelijkheid zijn inspirerend. Ik probeer altijd weer dat moment op de foto vast te leggen. Daarnaast gebruik ik bloemen graag als uitgangspunt voor mijn creatieve ideeën.

Veldbloemen Studio TeMooi

Welke bloemen vind jij mooi?

Voor mij is het heel divers, ik wordt blij van de helder blauwe Korenbloem en de fel rode Klaproosjes in de bermen langs de weg. Ik hou ook van andere wilde bloemen zoals schermbloemen. Zoals bijvoorbeeld de o zo gevaarlijke Berenklauw. Ook bloemen uit het verleden kan ik nu veel meer waarderen zoals de Dahlia’s die bloeide in de boerderijtuin van mijn oma. Bloemen hebben in de diverse culturen ook een bepaalde betekenis.

Chrysant

Deze bloem heeft zijn stoffige imago van zich afgeschud, dit komt natuurlijk door de verandering van smaak en mode. De bloem vind ik interessanter door de vele gelijkmatige blaadjes en deze bloem is ook zeer fotogeniek. Ik gebruik de bloem vooral als uitgangspunt bij papier snijden en keramiek schilderen. In Japan hebben ook deze bloemen en speciale betekenis en staan voor een lang en gelukkig leven. Is het een gele chrysant dan staat deze voor onsterfelijkheid.

Chrysanten
mary-hammel-unsplash

Kersenbloesem

Deze bloesemtak luidt de lente in en is het symbool voor puurheid en vergankelijkheid. De bloesem bloeit slechts enkele dagen. In Japan wordt het bloeien van de Sakura ieder jaar gevierd. Deze kleine bloem vind ik gewoon mooi van eenvoud, de kleur roze spreekt me erg aan. Vandaar dat deze bloem vaker voorkomt in mijn creaties.

kersenbloesem
Thomas Ulrich Pixabay

Pioenroos

Deze bloem  is mijn “all time favorite” . Vroeger stonden ze in onze voortuin en net voordat ze uit de knop kwamen werden ze door mijn moeder geplukt en in een mooie vaas gezet, toen vond ik ze al betoverend mooi. De pioenroos wordt ook veel gebruikt in de Aziatisch vormgeving bijvoorbeeld op keramiek en textiel. De pioenroos staat voor echte liefde, geluk en voorspoed, een mooie betekenis om iemand mee te verrassen.

De kleur en de explosie van delicate blaadjes en de heerlijke geur zorgen voor de grote aantrekkingskracht op mij.

Bloemen inspireren
simona-todorova-unsplash

Tulp

Last but not least de tulp. Ik vind deze bloem het mooiste als die bijna uitgebloeid is. Deze bloem is een symbool voor Nederland maar komt oorspronkelijk uit het Oosten. Je ziet de bloem ook door de eeuwen heen op vele schilderijen. Dat de bloemen ooit kostbaar waren zie je ook aan de speciale vazen die ontworpen werden om deze bloemen tentoon te stellen. Ik vind zelf de parrot tulp het mooiste door zijn grillige vormgegeven bladeren. Er zijn zoveel uitvoeringen/soorten van de tulp dat er altijd wel een mooie tussen zit. Wat niet iedereen weet is dat de tulp staat voor een regelrechte liefdes verklaring.

Ga een na welke bloemen jij mooi vindt en waarom het juist die bloemen zijn. Het is best interessant om dat te onderzoeken. Je leert jezelf beter kennen.

Tulpen
Studio TeMooi

Pin It on Pinterest